Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt. nuluptas ir supjaustytas kubeliais
- Česnakai 5 skiltelės susmulkintos
- Kokosų aliejus 2 valg. š.
- Imbieras 1 vnt. šviežio; nuluptas ir sutarkuotas nykščio dydžio gabaliukas
- Kario prieskoniai 4 arbat. š.
- Kajeno pipirai 0,5 arbat. š. galite ir nedėti
- Kokosų pienas 450 ml
- Lęšiai 1 puodelis raudonųjų
- Druska 1 arbat. š.
- Kokosų drožlės 1 sauja
- Vanduo 1 l
- Špinatai 1 sauja tinka ir šaldyti
- Pomidorai 5 vnt. be odelių; tinka ir konservuoti
- Jogurtas 6 valg. š. natūralaus; patiekimui
- Kalendros 1 sauja šviežios, sukapotos; patiekimui
Kaip gaminti
1. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų, suberkite svogūno kubelius ir pakepinkite kelias minutes ant vidutinės ugnies, kol kubeliai pakvips ir taps permatomi. Suberkite ir česnaką bei imbierą ir kepinkite apie 4–5 min., kol česnakas švelniai paruduos.
2. Suberkite kario miltelius, kajeno pipirus (jei naudojate) ir maišydami trumpai pakaitinkite, kol pakvips.
3. Supilkite į puodą kokosų pieną, gerai išmaišykite, kad prie puodo dugno galbūt kiek prikibę prieskoniai atkibtų. Suberkite lęšius ir kokosų drožles, pamaišykite, tada pilkite vandenį, berkite druską. Užvirkite, dar kiek sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20–25 min., kol lęšiai išvirs, sriuba sutirštės.
4. Stambiai sukapokite špinatus, kubeliais supjaustykite pomidorus ir viską sudėkite į bebaigiančią virti sriubą. Pavirkite dar 5–7 min., kol špinatai sukris, o pomidorai apvirs. Paragaukite, ar netrūksta druskos, prieskonių, nukaiskite ir tiekite su jogurtu, kapotomis kalendromis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos