Ingredientai
- Moliūgai 800 g
- Daržovių sultinys 1 l
- Česnakai 1 skiltelės
- Pipirai 1 vnt. gabalėlis čili
- Imbieras 15 g šviežio
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Karis 1 arbat. š. 0.5 - (curry masala)
- Indiški priekoniai: (0.5 garam masala) 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Parmezano sūris 1 sauja
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 3 valg. š.
Kaip gaminti
- Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite moliūgą, supjaustytą česnaką, cukrų, karį ir garam masala.
- Viskas pakepinkite ~5~7 minutes kol moliūgas suminkštės. Supilkite sultinį, įdėkite imbiero, susmulkintą čili.
- Viską virkite ~20 min, kol moliūgas pilnai suminkštės. Imbierą išimkite ir viską sutrinkite elektriniu plakikliu.
- Įberkite saują parmezano ir dar kelias minutes pakaitinkite.
- Sriuba puikiai tinka patiekti su grietinėle (tai ne tik skanu, bet ir labai gražu).
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita