Ingredientai
- Moliūgai 1 kg
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 80 g
- Sultinys 1 l vištienos arba daržovių
- Aliejus 1 valg. š. 1,5 - moliūgų sėklų
- Grietinėlė 100 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Sūris 1 žiupsnelis tarkuoto parmezano, mėlynųjų arba baltųjų pelėsių - pagardams pasirinktinai
- Moliūgo sėklos 1 valg. š. skrudintos baltos duonos kubelių, saulėje džiovintų pomidorų, sūrio traškučių, keptų obuolių- pagardams pasirinktinai
Kaip gaminti
- Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite ir iškrapštykite sėklas.
- Supjausčiusi vidutinio dydžio skiltelėmis, sudėkite į skardą be riebalų ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
- Kepkite, kol moliūgo skiltelės šiek tiek apskrus, – bus gardesnė sriuba.
- Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite, pakepinkite svieste.
- Vištienos arba daržovių sultinį supilkite į puodą, sukrėskite moliūgų gabalėlius, kepintus svogūnus ir česnakus.
- Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir muskatų.
- Uždengusi puodą dangčiu, sriubą virkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
- Supilkite aliejų, grietinėlę ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
- Karštą trintą sriubą išpilstykite į dubenėlius.
- Tiekite su pasirinktais priedais. Kaskart išbandykite vis kitus – atrasite mėgstamiausią.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita