Ingredientai
- Moliūgai 400 g be žievės ir sėklų
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Fetos sūris 200 g
- Džiovintos spanguolės 1 sauja
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Moliūgo sėklos 4 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai aptepti
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. lakštas
Kaip gaminti
Mėgaukitės šia pyne su žiemiškų lapelių, tokių kaip špinatai, gražgarstės ir sultenės, salotomis, pagardintomis citrininiu padažu – ta rūgšti gaiva labai gerai atvers pikantišką ir lengvai saldų pynės skonį
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C° laipsnių temperatūros.
2. Moliūgą supjaustykite maždaug 1,5 cm kubeliais, apliekite alyvuogių aliejumi, pagardinkite trintu česnaku, druska, pipirais. Suberkite ant kepimo skardos ir kepkite apie 2 0min., kol suminkštės. Iškepus leiskite truputį atvėsti.
3. Suberkite keptus moliūgo gabaliukus į dubenėlį, sumaišykite su smulkiais kubelias pjaustytu fetos sūriu, džiovintomis spanguolėmis. Spanguolių berkite pagal skonį, kuo daugiau jų bus, tuo saldžiau. Pagardinkite įdarą cinamonu. Moliūgu sėklas lengvai sukapokite, maždaug tris šaukštus dėkite į įdarą, o vieną palikite pabarstymui.
4. Išvyniokite sluoksniuotą tešlą, įdarą sudėkite išilgai tešlos gabalo viduryje, kraštus supjaustykite juostelėmis ir imdami vieną po kitos susiauskite įdarą sudarydami pynę.
5. Patepkite viršų plaktu kiaušiniu, apiberkite likusiomis moliūgų sėklomis ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (vis dar 200 C°) 30 min.
Pastabos:
- Prasidėjus žiemai galima lengvai nusipirkti ir šviežių spanguolių – jos čia irgi visai tiktų. Tik jos gali suteikti kiek daugiau rūgštumo, tad turbūt į įdarą aš įdėčiau truputį medaus. Galbūt aš jas netgi apkepčiau orkaitėje drauge su moliūgu, subėrusi praėjus pusei moliūgo kepimo laiko.
- Naudojau Hokaido moliūgą, bet čia tiks ir sviestinis arba toks, kokį tik jūs turite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis