Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis
Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis / Dangiros Šimašiutės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): siūlau pasigaminti rudeniškai-žiemišką ir gardų kepinį su moliūgu, fetos sūriu ir spanguolėmis. Keptas moliūgas, stipraus skonio feta ir saldžios spanguolės su lengvu cinamono akcentu sukuria idealų pikantišką skonį, o traški sluoksniuotos tešlos plutelė aprengia šiuos ingredientus tikrai šventei.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Mėgaukitės šia pyne su žiemiškų lapelių, tokių kaip špinatai, gražgarstės ir sultenės, salotomis, pagardintomis citrininiu padažu – ta rūgšti gaiva labai gerai atvers pikantišką ir lengvai saldų pynės skonį

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C° laipsnių temperatūros.

2. Moliūgą supjaustykite maždaug 1,5 cm kubeliais, apliekite alyvuogių aliejumi, pagardinkite trintu česnaku, druska, pipirais. Suberkite ant kepimo skardos ir kepkite apie 2 0min., kol suminkštės. Iškepus leiskite truputį atvėsti.

3. Suberkite keptus moliūgo gabaliukus į dubenėlį, sumaišykite su smulkiais kubelias pjaustytu fetos sūriu, džiovintomis spanguolėmis. Spanguolių berkite pagal skonį, kuo daugiau jų bus, tuo saldžiau. Pagardinkite įdarą cinamonu. Moliūgu sėklas lengvai sukapokite, maždaug tris šaukštus dėkite į įdarą, o vieną palikite pabarstymui.

4. Išvyniokite sluoksniuotą tešlą, įdarą sudėkite išilgai tešlos gabalo viduryje, kraštus supjaustykite juostelėmis ir imdami vieną po kitos susiauskite įdarą sudarydami pynę.

 

5. Patepkite viršų plaktu kiaušiniu, apiberkite likusiomis moliūgų sėklomis ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (vis dar 200 C°) 30 min.

Pastabos:

  • Prasidėjus žiemai galima lengvai nusipirkti ir šviežių spanguolių – jos čia irgi visai tiktų. Tik jos gali suteikti kiek daugiau rūgštumo, tad turbūt į įdarą aš įdėčiau truputį medaus. Galbūt aš jas netgi apkepčiau orkaitėje drauge su moliūgu, subėrusi praėjus pusei moliūgo kepimo laiko.
  • Naudojau Hokaido moliūgą, bet čia tiks ir sviestinis arba toks, kokį tik jūs turite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.