Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. vidutinio dydžio
- Silkė 2 vnt. filė
- Agurkai 2 vnt. marinuoti agurkėliai
- Paprikos 75 g raudona
- Rikotos sūris 250 g gali būti ir kitoks tepamas sūris
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. pusė citrinos – papuošti
Kaip gaminti
1. Bulves švariai nušveiskite. Perpjaukite perpus, viduryje išskobkite nedidelę duobelę, aptepkite aliejumi, pasūdykite (jei mėgstate, dar galite pabarstyti kmynų ir smulkintų česnakų), dėkite į kepimo skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite 200 ºC temperatūroje, kol gražiai pagels.
2. Rikotą (gali būti ir kitas tepamas sūris) sumaišykite su smulkintais česnakais, pagardinkite pipirais ir dėkite po 1–2 šaukštus ant šiek tiek atvėsusios bulvės puselės. Paskui ant viršaus dėkite gabalėlį silkės filė, puoškite marinuotų agurkėlių ir saldžiųjų paprikų juostelėmis, citrinos griežinėliais.
Šis užkandis ne tik skanus, bet ir gražiai atrodo ant vaišių stalo.
Receptą atsiuntė Elena Šimkienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Mano kalėdinis receptas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita