Ingredientai
- Vištiena 6 vnt. blauzdelės
- Porai 2 vnt.
- Pupelės 200 g konservuotos rudosios
- Kukurūzai 200 g konservuoti
- Svogūnai 2 vnt. nedideli
- Paprikos 2 vnt. raudona ir geltona
- Daržovių sultinys 1500 ml
- Juodasis šokoladas 50 g tarkuotas
- Aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 5 skiltelės
- Cinamonas 3 g
- Kardamonas 3 g
- Kalendros 3 g malta
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Aliejų išmaišykite su cinamonu, malta kalendra, kardamonu, aitriąja paprika ir druska. Mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas vištų blauzdeles. Palikite 20 minučių pastovėti.
2.Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Svogūnus supjaustykite į keturias dalis. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite vištų blauzdeles, svogūnus ir papriką.
3.Supilkite daržovių sultinį ir ant silpnos ugnies virkite 40 minučių. Iki virimo pabaigos likus 10 minučių suberkite sietelyje nuvarvintas pupeles, kukurūzus, tarkuotą šokoladą, smulkintą česnaką ir atsargiai išmaišykite. Pasūdykite, paskaninkite pipirais.
4.Porus supjaustykite žiedais, sudėkite į verdant sūdytą vandenį ir virkite 6 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, perliekite šaltu vandeniu, sukrėskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir truputį apkepkite. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, sukrėskite į sriubą ir virkite dar 2 minutes.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita