Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g 6 stačiakampiai lakštai
- Porai 20 g gabalėlis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Pievagrybiai 1 st. maži
- Džiovinti pomidorai 30 g saujelė džiovintų
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Atšildykite tešlą. Grybus ir porus supjaustykite plonais griežinėliais. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2. Kiaušinį suplakite su žiupsneliu druskos.
3.Perpjaukite tešlos lakštus per pusę. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite plaktu kiaušiniu.
4.Ant viršaus išdėliokite porų ir grybų griežinėlius, pomidorus ir kubeliais pjaustytą sūrį.
5.Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
6.Kepkite, kol tešla gražiai paruduos, o sūris išsilydys. Patiekite kaip užkandį prie vyno.
Kulinaro patarimas. Nebijokite improvizuoti. Greitai paruošiamas sluoksniuotos tešlos užkandėles galite gaminti su kumpiu ir smulkiai tarkuotu parmezanu, figomis ir feta, pomidorais ir mocarela.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita