Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Cukinijos 2 vnt. mažos
- Sūris 200 g gorgonzolos
- Čiobreliai 1 vnt. nemažas ryšulėlis
- Kedrinės pinijos 3 valg. š. saujelė
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai
- Česnakai 2 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių
- Garstyčios 1 arbat. š. neaštrių
- Grietinė 200 ml
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais.
- Grietinę iki vientisumo išplakite su traiškyta česnako skiltele, garstyčiomis, druska ir tryniais.
- Tešlą supjaustykite kvadratėliais ir klokite juos į riebalais pateptas karščiui atsparias formeles.
- Ant viršaus tepkite grietinės padažo, išdėliokite cukinijų griežinėlius.
- Čiobrelių šakeles sukapokite, užberkite ant cukinijų.
- Ant viršaus patrupinkite gorgonzolos, berkite sausoje keptuvėje trumpai paskrudintų pinijų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita