Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Grybai 300 g 150 - mažų baravykų ir 150 - pievagrybių
- Mėlynųjų pelėsių sūris 200 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Rikotos sūris 200 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Grietinė 4 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Džiovinti pomidorai 5 vnt. saulėje
- Pipirnės: 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir supjaustykite ją vidutinio dydžio kvadratėliais.
- Grybus nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite svieste.
- Rikotą iki vientisumo ištrinkite su spaustais česnakais bei grietine, pagal skonį pasūdykite.
- Saulėje džiovintus pomidorus nuvarvinkite, supjaustykite juostelėmis.
- Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir patrinkite tarp pirštų – suminkštės ir dings intensyvus kvapas.
- Ant kiekvieno tešlos gabalėlio tepkite rikotos, išdėliokite baravykus, saulėje džiovintus pomidorus, raudonuosius svogūnus ir kubeliais pjaustytą mėlynųjų pelėsių sūrį.
- Viską pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 min.
- Tiekite apibarsčiusi šviežiomis pipirinėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita