Ingredientai
- Vištiena 400 g krūtinėlės be odelės
- Imbieras 10 g gabalėlis šaknies
- Česnakai 2 skiltelės
- Vorčesterio padažas 1 arbat. š.
- Kepsnių aliejus 1 valg. š.
- Sviestas 4 valg. š. 2 valg. š. vištienai kepti ir 2 valg. š. skrebučiams
- Čiobreliai 1 vnt. šakelė
- Kaparėliai 1 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žaliosios citrinos žievelė ir sultys - padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui ir skrebučiams
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Prancūziškas batonas (skrebučiams) 4 riekės
- Kiaušiniai 1 vnt. skrebučiams
- Grietinėlė 2 valg. š. skrebučiams
- Dribsniai 3 valg. š. grūstų kukurūzų dribsnių - skrebučiams
- Muskatas 1 arbat. š. pagal skonį, tarkuotų - skrebučiams
Kaip gaminti
1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, perpjaukite į dvi dalis, nusausinkite, įtrinkite marinatu, paruoštu iš tarkuoto imbiero, smulkintų česnakų, „Vorčesterio“ padažo ir aliejaus. Apie pusvalandį palikite pasimarinuoti. Keptuvėje išlydykite sviestą, įmeskite čiobrelių šakelę ir iš abiejų pusių apkepkite vištieną.
2. Kol kepa vištiena, paruoškite padažą: sviestą, kaparėlius, citrinos žievelę ir sultis pakaitinkite nedideliame puodelyje ant mažos ugnies. Kai padažas šiek tiek sutirštės, suberkite likusius prieskonius.
3. Paruoškite traškius skrebučius: kiaušinį išplakite su grietinėle ir prieskoniais, gautame plakinyje pamirkykite trikampėliais pjaustytas batono riekeles ir apvoliokite jas kukurūzų dribsniuose. Tada iš abiejų pusių apkepkite karštame svieste.
4. Į lėkštę dėkite vištienos ir traškių paplotėlių, pilkite padažo ir tiekite su garuose troškintomis šviežiomis morkytėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita