Ingredientai
- Faršas 600 g vištiena
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Mėtos 4 valg. š. šviežios
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 4 valg. š.
- Vištienos sultinys 1 l
- Kokosų pienas 800 ml skardinė
- Svogūnų laiškai 30 g plonalaiškiai
- Pievagrybiai 200 g
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 4 šaukštai citrinų sulčių
Kaip gaminti
1.Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir labai plonai supjaustykite. Mėtų lapelius nuplaukite, nukratykite ir susmulkinkite.
2.Faršą išminkykite su kapotomis mėtomis, aitriąja paprika, kiaušiniu, džiūvėsėliais ir druska. Suformuokite nedidelius kukulius. Į puodą supilkite sultinį, kokosų pieną ir virkite apie 10 minučių.
3.Sudėkite kukulius ir ant mažos ugnies virkite dar 10–15 minučių. Svogūnų laiškus supjaustykite smulkiais žiedeliais. Grybus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į sriubą ir dar 5 minutes pavirkite.
4.Nukaitę nuo ugnies pašlakstykite sojų padažu ir citrinų sultimis. Papuoškite mėtų lapeliais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita