Ingredientai
- Mėtos 3 g kelios šakelės
- Bazilikai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 sauja
- Paprikos 2 vnt. po puse raudonos ir geltonos
- Kedrinės pinijos 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pesto padažas 1 valg. š.
- Parmezano sūris 2 arbat. š. tarkuoto
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - sulčių
- Aliejus 4 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, sumeskite į plakimo indą.
- Žoleles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius, plonąją kotelio dalį palikite.
- Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumeskite į indą su prieskoninėmis žolelėmis ir paprika.
- Saldžiąsias paprikas išvalykite ir šiek tiek pasmulkinkite.
- Į indą su prieskoniais ir daržovėmis supilkite aliejų, citrinų sultis, sumeskite orkaitėje arba sausoje keptuvėje skrudintas pinijas, sukrėskite pestą ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
- Galiausiai masę pagal skonį pasūdykite, įmaišykite parmezaną. Pagardą sukrėskite į švarų stiklainį ir prieš tiekdama atvėsinkite šaldytuve.
- Skanu valgyti su sviestu aptepta ruginės duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita