Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Paprikos 1 vnt. geltona
- Sviestas 2 valg. š.
- Vištienos sultinys 1 l
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Bulvės 2 vnt.
- Grietinėlė 100 ml
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis ankšties
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis
- Sūris 100 g gorgoncolos
- Kumpis 150 g lieso
Kaip gaminti
- Žiedinį kopūstą nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais, stambius kotelius nupjaukite, galvutes išdėliokite kepimo skardoje greta bulvių.
- Geltoną papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir taip pat sudėkite į skardą.
- Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol šiek tiek apskrus.
- Tada suverskite į puodą su sultiniu. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir su išvalyta, sukapota aitriąja paprika pakepinusi svieste taip pat suverskite į puodą su sultiniu.
- Sriubą pasūdykite, pagardinkite pipirais, malta saldžiąja paprika ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min.
- Supilkite grietinėlę, dar kartą užkaitinkite ir nukėlusi nuo ugnies iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
- Prieš tiekdama pagardinkite keptuvėje skrudintu kumpiu ir gorgoncola.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita