Ingredientai
- Šaltalankiai 500 ml
- Svogūnai 2 vnt. galite eksperimentuoti ir naudoti saldžiuosius ar raudonuosius
- Aliejus 2 valg. š. ar sviesto
- Actas 250 ml sidro
- Rudasis cukrus 200 g
- Obuoliai 2 vnt. geriau mažiau sultingi, nulupti ir supjaustyti kubeliais
- Persikai 2 vnt. nulupti ir supjaustyti kubeliais
- Salierų stiebai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis maltų
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Kajeno pipirai 1 žiupsnelis
- Imbieras 1 vnt. šviežio, nykščio dydžio gabaliukas, nuluptas ir sutarkuotas
Kaip gaminti
1. Storadugniame puode svieste pakepinkite svogūnus, pasūdykite, įberkite pipirų ir supilkite visus likusius ingredientus, išskyrus šaltalankius. Užvirkite ir kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 20 min. Galiausiai sudėkite uogas ir pavirkite dar 5 min. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.
2. Sukrėskite išvirtą čatnį į nedidelius iškaitintus stiklainėlius ir gerai užsukite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Padažai