Ingredientai
- Avokadai 1 vnt. gerai prinokęs
- Burokėliai 1 vnt. didelis
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, malti
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Kedrinės pinijos 40 g saujelė paskrudintų
Kaip gaminti
1. Burokėlį išvirkite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pagardinkite žolelių mišiniu bei aliejumi ir iškepkite orkaitėje.
2. Avokadą nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
3. Į lėkštę šalia žuvies ar paukštienos sluoksniuokite avokadą ir burokėlio griežinėlius. Garnyrą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, užberkite saujelę kedrinių pinijų (tiks ir smulkinti graikiniai riešutai, skrudintos moliūgų ar saulėgrąžų sėklos).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita