Ingredientai
- Moliūgai 600 g bet kokios rūšies oranžinio
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 3 - 4
- Pomidorų pasta: (skystos) 50 ml
- Asafetida: (1/4) 1 arbat. š.
- Karis 1 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Imbieras 1 vnt. apie 2,5 cm gumbo gabalėlio
- Kuminai 1 arbat. š. 1,5 kmyninio
- Sultys 1 arbat. š. 0,5 citrinų
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis labai mažai - miltelių
- Petražolės 1 sauja šluotelės smulkiai sukapotos šviežios petražolės arba kalendros žalumynų
- Cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Patarimas:
Dar vienas variantas kaip galite patiekti šį pagardą: riekelė skrudintos duonos, užtepta moliūgo pagardu su šviežiomis daržovėmis.
Ruošimo eiga:
- Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Imbierą nulupkite ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. Plaušus išmeskite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kai aliejus įkais, suberkite asafetidą ir kmyninį kuminą. Kai kuminas patamsės, sudėkite tarkuotą imbierą, saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelius.
- Maišydami kepkite keliolika sekundžių ir sudėkite moliūgą. Suberkite „curry" miltelius, pasūdykite, išmaišykite, sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite 5-7 minutes. Retkarčiais pamaišykite.
- Pabaigai suberkite cukrų, supilkite pomidorų pastą ir citrinos sultis. Išmaišykite ir troškinkite atidengtą dar 5 minutes. Jei moliūgas suminkštėjo, bet nesukrito, pertrinkite bulvių trintuve.
- Patiekite pabarstę sukapotais žalumynais.
Receptas iš tinklaraščio JOGOS MITYBA
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Jogos mityba“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita