Ingredientai
- Salotos 2 vnt. lapų
- Faršas 250 g jautienos
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Pomidorai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 1 valg. š. kepimui
- Šoninė 4 vnt. juostelės
- Duona 2 vnt. ruginės duonelės
- Pomidorų padažas 4 valg. š. MAGGI klasikinio arba aštraus kečupo
- Čederio sūris 2 vnt. griežinėliai
Kaip gaminti
- Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus.
- Jautienos faršą pagardinkite druska ir pipirais bei gerai išmaišykite iki lipnios masės.
- Iš šios masės suformuokite 2 plokščius kotletus.
- Nuplaukite pomidorą, pašalinkite kotelį ir supjaustykite griežinėliais.
- Svogūną nulupkite ir supjaustykite žiedeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įdėkite kotletus ir kepkite iš abiejų pusių apie 5 minutes.
- Pridėkite šoninę ir apskrudinkite. Tada iš keptuvės išimkite kotletus ir šoninę.
- Svogūnų žiedelius apkepkite riebaluose. Ant svogūnų uždėkite pomidorų griežinėlius bei kotletus ir apvertus palaikykite, kad jie sušiltų.
- Rugines duoneles perpjaukite pusiau ir perpjautos pusės paviršių paskrudinkite keptuvėje arba orkaitėje.
- Visas 4 puseles aptepkite MAGGI kečupu.
- Ant apatinių puselių uždėkite salotas, kotletus, svogūnus, šoninę, pomidorų griežinėlius ir čederio sūrį.
- Uždėkite viršutines duonelės puseles. Patiekite su likusiu kečupu.