„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“
Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“ / Asmeninio albumo nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šį pikantišką torto receptą iš savo pirmosios kulinarinės knygos „Lietuviška virtuvė: atrasti iš naujo“ pristato maisto tinklaraščio skanusgyvenimas.com autorė Ilona Juciūtė-Čibirkienė. 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Sutarkuokite kiaušinius burokine tarka.

2. Susmulkinkite kubeliais lašišą ir apšlakstykite citrinos sultimis.

3. Tarkuotą sūrį sumaišykite su puse majonezo, įtarkuokite česnaką.

4. Peiliu susmulkinkite džiovintas slyvas.

5. Smulkiai supjaustykite krapus.

6. Smulkiai sutarkuokite morką ir supjaustykite kubeliais svogūną. Morkas ir svogūnus apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus iki gražios auksinės spalvos, pagardinkite druska ir pipirais.

7. Pirmąjį torto lakštą aptepkite majonezu ir sudėkite pusę tarkuoto sūrio įdaro.

8. Dėkite kitą lakštą, aptepkite varškės sūreliu ir išdėliokite pusę smulkintos lašišos, pabarstykite krapais.

9. Trečią lakštą aptepkite majonezu ir sudėkite džiovintas slyvas.

10. Vėl dėkite lakštą, tepkite majonezu ir sudėkite dalį tarkuotų kiaušinių įdaro.

11. Vėl uždėkite lakštą, aptepkite jį varškės sūreliu ir sudėkite likusius lašišos kubelius.

12. Kitą lakštą aptepkite varškės sūreliu ir sudėkite likusį tarkuotą sūrį.

13. Vėl dėkite lakštą, ištepkite majonezu ir sudėkite likusius tarkuotus kiaušinius.

14. Paskutinis lakštas sutepamas majonezu ir apkeptomis morkomis su svogūnu.

15. Uždėkite viršutinį lakštą, viską šiek tiek spustelkite ir statykite į šaldytuvą – geriausiai nakčiai.

16. Išėmus tortą aptepkite šonus ir kraštus tepamu varškės sūreliu. Papuoškite žuvimi ir daržovėmis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.