Ingredientai
- Miltai 600 g lakštams
- Sviestas 300 g lakštams
- Grietinė 225 g 30 proc. riebumo; lakštams
- Kiaušiniai 5 vnt. 2 lakštams ir 3 kietai virti įdarui
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį lakštams ir įdarui
- Lašiša 300 g sūdytos; įdarui
- Majonezas 250 g įdarui
- Krapai 1 žiupsnelis įdarui
- Citrinos 1 vnt. įdarui
- Džiovintos slyvos 50 g įdarui
- Morkos 2 vnt. įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Sūris 100 g tarkuoto fermentinio; įdarui
- Česnakai 4 skiltelės įdarui
- Kreminė varškė 400 g įdarui
- Aliejus 4 valg. š. rapsų; įdarui
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį; įdarui
Kaip gaminti
1. Sutarkuokite kiaušinius burokine tarka.
2. Susmulkinkite kubeliais lašišą ir apšlakstykite citrinos sultimis.
3. Tarkuotą sūrį sumaišykite su puse majonezo, įtarkuokite česnaką.
4. Peiliu susmulkinkite džiovintas slyvas.
5. Smulkiai supjaustykite krapus.
6. Smulkiai sutarkuokite morką ir supjaustykite kubeliais svogūną. Morkas ir svogūnus apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus iki gražios auksinės spalvos, pagardinkite druska ir pipirais.
7. Pirmąjį torto lakštą aptepkite majonezu ir sudėkite pusę tarkuoto sūrio įdaro.
8. Dėkite kitą lakštą, aptepkite varškės sūreliu ir išdėliokite pusę smulkintos lašišos, pabarstykite krapais.
9. Trečią lakštą aptepkite majonezu ir sudėkite džiovintas slyvas.
10. Vėl dėkite lakštą, tepkite majonezu ir sudėkite dalį tarkuotų kiaušinių įdaro.
11. Vėl uždėkite lakštą, aptepkite jį varškės sūreliu ir sudėkite likusius lašišos kubelius.
12. Kitą lakštą aptepkite varškės sūreliu ir sudėkite likusį tarkuotą sūrį.
13. Vėl dėkite lakštą, ištepkite majonezu ir sudėkite likusius tarkuotus kiaušinius.
14. Paskutinis lakštas sutepamas majonezu ir apkeptomis morkomis su svogūnu.
15. Uždėkite viršutinį lakštą, viską šiek tiek spustelkite ir statykite į šaldytuvą – geriausiai nakčiai.
16. Išėmus tortą aptepkite šonus ir kraštus tepamu varškės sūreliu. Papuoškite žuvimi ir daržovėmis.