Ingredientai
- Obuoliai 3 vnt. rūgščių
- Sirupas 300 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 150 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
- Vanilinis cukrus 4 arbat. š. 2 arbat. š. - „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile ir 2 arbat. š. - glajui
- Saulėgrąžų aliejus 150 ml
- Miltai 390 g
- Kepimo milteliai 1,5 arbat. š.
- Soda 1,5 arbat. š. maistinės
- Cinamonas 1 valg. š.
- Kardamonas 1 arbat. š. malto
- Imbieras 0,5 arbat. š. malto
- Druska 0,5 arbat. š.
- Graikiniai riešutai 100 g
- Grietinėlė 4 valg. š. glajui
- Miltelinis cukrus 150 g „Dansukker“ cukraus miltelių - glajui
- Sūris 100 g natūralaus skonio tepamo sūrio „Philadelphia“
- Vanduo 3 valg. š. jei reikia, įpilkite daugiau - glajui
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais.
- Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų.
- Kitame dubenyje sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir po truputį įmaišykite jas į obuolių mišinį, kad gautumėte vientisą masę. Suberkite smulkintus graikinius riešutus.
- Paruoštą tešlą pilkite į biskvito formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 55–60 min. Iškepę ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
- Virtuviniu kombainu sumaišykite visas glajaus sudedamąsias dalis. Jei glajus per tirštas, įpilkite truputį vandens.
- Tepkite glajų ant pyrago ir leiskite jam sustingti – įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite bent 20 min.
Receptas „DANSUKKER“