Ingredientai
- Vištiena 300 g kepenėlių
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 100 g
- Česnakai 4 skiltelės
- Cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis
- Brendis 70 ml
- Muskatas 1 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį maltų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Konjakas 2 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. tarkuota apelsino žievelė
- Vynas 5 valg. š. Portveino
Kaip gaminti
1. Dubenėlyje sumaišykite portveiną, konjaką ir tarkuotą apelsino žievelę. Gautu mišiniu apliekite nuplautas, nusausintas kepenėles ir palikite valandai pastovėti.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gabalėlį sviesto. Sudėkite smulkintus svogūnus bei česnakus, įberkite žiupsnelį cukraus, išmaišykite ir kepkite, kol svogūnai gražiai pagels.
3. Sudėkite iš marinato išgriebtas, nuspaustas, susmulkintas kepenėles ir maišydama kepkite 5–7 minutes. Išgriebkite kepenėles ir svogūnus iš keptuvės, sudėkite į gilų indą ir sutrinkite elektriniu plakikliu.
4. Į keptuvę, kurioje kepė kepenėlės, supilkite brendį, suberkite muskatus, paprikas ir minutę pakaitinkite. Sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol jis išsilydys. Atvėsusią masę sumaišykite su kepenėlių mase. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, pasūdykite ir dar kartą gerai išmaišykite.
5. Sudėkite masę į pailgą indą aukštomis sienelėmis ir pastatykite į šaldytuvą.
6. Tiekite supjaustytą griežinėliais, paskanintą mėgstamu šaltu vaisių (pavyzdžiui, figų ir mangų) padažu.
Pagaminsite per 30 minučių (neskaičiuojant kepenėlių marinavimo ir masės šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita