Ingredientai
- Pomidorai 1,5 kg
- Cukrus 500 g
- Citrinos sultys 6 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovintų
- Imbieras 1 arbat. š. šviežiai tarkuoto
- Gvazdikėliai 0,5 arbat. š. maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite jų odelę. Tuomet išimkite kietus viduriukus ir pomidorus susmulkinkite.
2. Susmulkintus pomidorus ir likusius ingredientus sudėkite į puodą ir virkite ant didesnės ugnies, kol pradės burbuliuoti. Tuomet sumažinkite ugnį ir vis pamaišydami virkite apie valandą, kol sutirštės.
3. Paruoštą džemą supilkite į švarius iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn, šiltai apklokite ir palikite visiškai atvėsti.
4. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai