Ingredientai
- Duona 4 vnt. sviestinės šviesios
- Kiaušiniai 2 vnt. nedideli
- Pienas 80 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Kreminis sūris 1 valg. š. ar kitos užtepėlės
- Kumpis 50 g mėgstamo
- Čederio sūris 50 g ar kito sūrio
- Svogūnų laiškai 4 vnt.
- Sviestas 1 arbat. š. kepimui
- Aliejus 1 arbat. š. kepimui
- Kajeno pipirai 1 žiupsnelis nebūtinai
Kaip gaminti
1. Negiliame inde išplakite kiaušinius, pieną, žiupsnelį druskos ir pipirų.
2. Duonos riekeles per vidurį šiek tiek įspauskite, kad susidarytų duobutė įdarui. Sumaišykite kreminį sūrį arba užtepėlę, čederio ar fermentinį sūrį, kumpį ir svogūnų laiškus. Jeigu mėgstate aštriau, įberkite žiupsnelį kajeno paprikos. Tepkite šį mišinį ant įspaustos duonos riekelių vidinės pusės. Suspauskite.
3. Kiekvieną sumuštinį pamerkite į kiaušinių ir pieno plakinį. Stenkitės, kad plakinys įsigertų į duonos riekelių išorę, tačiau nepatektų į sumuštinio vidų.
4. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įdėkite gabalėlį sviesto ir įpilkite šlakelį aliejaus. Kiekvieną įdarytą sumuštinį kepkite, kol apskrus, ir apverskite. Jeigu reikia – pridėkite papildomai sviesto.
5. Sumuštinius patiekite karštus ir perpjautus įstrižai. Gardinkite mėgstamu padažu arba žalėsiais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai