Ingredientai
- Miltai 200 g
- Sviestas 1 vnt. pusė pakelio
- Česnakai 2 skiltelės
- Sūris 1 sauja tarkuoto fermentinio
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Bulvės 3 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
- Čiobreliai 1 žiupsnelis džiovintų - pagal skonį
- Mocarelos sūris 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Grietinėlė 200 ml
- Smidrai 1 vnt. indelis konservuotų arba ryšulėlis šviežių
Kaip gaminti
- Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį su persijotais miltais ir kepimo milteliais, suberkite sūrį, viską sumaigykite pirštais, įpilkite 2 šaukštus vandens, užminkykite tešlą ir 2 val. palaikykite šaltai.
- Bulves ir svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, iškepkite keptuvėje.
- Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais, įspauskite česnako ir išmaišykite. Atšalusią tešlą iškočiokite, klokite į skardą ir 10 min. kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Ant pravėsusio tešlos lakšto sukrėskite bulvių ir svogūnų mišinį, sudėkite garuose virtus šviežius arba gerai nuvarvintus konservuotus smidrus, užberkite mocarelos.
- Kiaušinius išplakite su grietine ir užpilkite ant pyrago. Kepkite dar 25 min.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita