Ingredientai
- Svogūnai 4 vnt.
- Obuoliai 3 vnt.
- Persikai 2 vnt.
- Džemas 1 valg. š. aviečių
- Balzaminis padažas 1 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Rūkyta šoninė (4 griežinėliai) 4 vnt.
- Slyvos 4 vnt. džiovintos
- Vermutas (šlakelis)
- Duona 4 vnt. 4 riekelės itališkos tamsios
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Rozmarinai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais.
2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
3. Persikus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, supjaustykite skiltelėmis.
4. Svogūnus, iki dailiai apkeps, patroškinkite svieste, tada sukrėskite persikus, obuolius ir kaitinkite, kol vaisiai suminkštės.
5. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite aviečių džemu, balzaminiu padažu, šlakeliu vermuto, rozmarinais, viską išmaišykite, dar kelias minutes pakaitinkite ir gerai atvėsinkite šaldytuve, iki masė taps standi.
6. Šiltas duonos riekeles gausiai aptepkite svogūnų mase.
7. Ant viršaus dėkite po keptuvėje skrudintą ir slyva įdarytą šoninės gabaliuką.
Puoškite rozmarinų šakelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita