Ingredientai
- Kalakutiena 400 g maltos
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Grikiai 3 valg. š. virtų; turi būti birūs ir neminkšti
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji
- Morkos 1 vnt.
- Obuoliai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Rikotos sūris 2 valg. š.
- Sūris 50 g tarkuoto fermentinio
- Sviestas 1 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį; šviežiai maltų
- Bazilikai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Mėsą sudėkite į dubenį. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite grikius, įberkite žiupsnelį bazilikų, pagal skonį druskos bei maltų pipirų ir suminkykite. Gautą masę tolygiai paskleiskite kvadratinėje nepridegančioje kepimo skardoje ir kiek paspauskite pirštais.
2. Papriką, išėmusi sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis, nuluptą obuolį – stambiais kubeliais, nuskustą morką sutarkuokite. Keptuvėje iki gelsvumo pakepinkite smulkintus svogūnus.
3. Suberkite cukrų, išmaišykite, sudėkite paruoštas daržoves ir maišydama porą minučių pakaitinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais, sukrėskite ant mėsos ir tolygiai paskirstykite.
4. Į gilų indą įmuškite likusius kiaušinius, sudėkite abiejų rūšių sūrį, minkštą sviestą, suberkite miltus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išplakite elektriniu plakikliu. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant sluoksnio kepintų daržovių. Pašaukite į 180 ºC karštumo orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.
5. Atvėsusį ar šiltą apkepą supjaustykite kvadratėliais ir tiekite pagardintą žaliuoju pesto padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita