Ingredientai
- Vištiena 700 g filė
- Kukurūzai 200 g konservuoti arba šaldyti
- Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Sviestas 1 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. žalioji
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. smulkinti švieži
- Imbieras 1 vnt. gabaliukas šviežios šaknies
- Česnakai 1 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. malti, pagal skonį
Kaip gaminti
1. Troškintuve užvirinkite 1 l vandens, įdėkite šakute arba iešmu pasmeigtą nuluptą imbiero šaknį ir česnako skiltelę, suberkite prieskoninius žalumynus ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pusvalandžiui pritraukti.
2. Iš puodo išimkite šakutę, skystį vėl užvirinkite, sudėkite juostelėmis supjaustytą vištieną, suberkite kukurūzus, pasūdykite ir 15-20 min. patroškinkite.
3. Sudėkite plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir dar 2 min. patroškinkite. Tada įmeskite sviestą, suminkytą su miltais, suberkite tarkuotą žaliųjų citrinų žievelę, supilkite iš likusio vaisiaus išspaustas sultis, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita