Ingredientai
- Citrinos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. tyro
- Medus 1 valg. š. kupinas
- Česnakai 1 skiltelės
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Žalumynai (saujelė mėgstamų) 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Pasirinktų žalumynų mišinį (gali būti, bazilikai, špinatai, raudonėliai, šalavijai, čiobreliai, agurklės lapai, rozmarinai, dilgėlės, kiaulpienės ir pan.) sugrūskite, sumalkite elektrine trintuve arba labai smulkiai sukapokite peiliu. Sutrinkite česnaką.
2. Ant paruoštų žalumynų užpilkite išspaustas citrinos sultis, aliejų, sukrėskite medų, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.
3. Jei padažas per rūgštus, įkrėskite dar medaus. Jei per saldus, dar truputį pasūdykite. Jei mėgstate aitresnį skonį, galite dėti daugiau česnako.