Ingredientai
- Žuvis 700 g balta filė
- Pomidorai 3 vnt.
- Špinatai 225 g lapai
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 6 skiltelės
- Jogurtas 1 st. 0,5 natūralaus
- Kalendros 1 arbat. š. 0,5 maltos
- Ciberžolė 1 arbat. š. 0,5 maltos
- Imbieras 1 arbat. š. 0,5 malto
- Aliejus 2 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis maltos
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Žuvis supjaustykite 2,5 cm dydžio gabalėliais. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite žuvis ir kepkite ne ilgiau kaip 3 min.
2. Žuvis išimkite, keptuvę vėl patepkite aliejumi, sudėkite plonais žiedais supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Tada sudėkite grūstus česnakus, suberkite visus recepte nurodytus prieskonius ir kepkite dar 5 min.
3. Į keptuvę su svogūnais sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus, špinatus (didesnius lapus suplėšykite) ir troškinkite, kol šie suglebs. Sukrėskite jogurtą. Nuo tada, kai skystis pradės kunkuliuoti, troškinkite 5 min.
4. Galiausiai į keptuvę sudėkite žuvų gabalėlius, dar truputį pakaitinkite ir iš karto patiekite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita