Ingredientai
- Avietės 2 kg
- Imbieras 2 valg. š. smulkiai tarkuotų šviežių
- Vanduo 1500 ml
- Cukrus 1500 g
- Želatina 100 g
Kaip gaminti
1. Avietes užpilkite vandeniu ir virkite 15 min. Paskui perkoškite per tankų sietą, kad skystyje neliktų sėklų. Į skystį suberkite cukrų, sukrėskite tarkuotus imbierus ir virkite, kol šiek tiek sutirštės.
2. Želatiną užpilkite 100 ml šalto virinto vandens, išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Paruoštą želatinos tirpalą supilkite į sutirštėjusias aviečių sultis. Maišydami pakaitinkite iki virimo (bet nebeužvirinkite!)
3. Karštą uogienę supilstykite į stiklainiukus ir sandariai uždarykite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita