Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. 4 - 5
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 vnt. trečdalis čili
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Česnakai 1 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. - sulčių
- Medus 1 valg. š. nepilnas
- Sezamo sėklos 1 valg. š.
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. pagal skonį
Kaip gaminti
- Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais (nenulupkite), apibarstykite druska ir palikite 30 min pastovėti.
- Nušluostykite servetėle. Imbierą, česnaką ir čili pipirą susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis, aliejumi ir medumi.
- Įberkite druskos, pipirų, sezamų, mėgstamų žolelių.
- Baklažanus sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi, apipilkite padažu ir ~10 min kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės ir šiek tiek paruduos.
Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita