Ingredientai
- Parmezano sūris 1 valg. š.
- Džiovinti pomidorai 6 vnt. aliejuje
- Baklažanai 1 vnt. didelis
- Ožkų pieno sūris 200 g
- Ryžių actas (marinatui) 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pesto padažas 2 valg. š.
- Graikiniai riešutai 1 valg. š. skrudinti
- Krienai 1 arbat. š. vasabi - marinatui
- Provanso žolelių prieskoniai 1 valg. š. marinatui
- Sezamo sėklos 1 valg. š. skrudintos - marinatui
- Aitrioji paprika 5 g marinatui
- Imbieras 5 g marinatui
- Sezamų aliejus 2 valg. š. marinatui
- Medus 1 valg. š. marinatui
- Sojų padažas 2 valg. š. marinatui
- Citrinos 1 vnt. pusės žaliosios citrinos žievelės - marinatui
Kaip gaminti
1. Baklažaną nuplaukite, nupjaukite kotelį, supjaustykite plonomis juostelėmis, jas įtrinkite druska ir palikite bent 30 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu.
2. Baklažanų juosteles pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir padėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius. Baklažanų gabalėlius sudėkite į plokščią indą.
3. Iš nurodytų ingredientų sumaišykite marinatą: aitriąją papriką nulupkite, sukapokite, imbiero gabalėlį nulupkite, sutarkuokite, viską sumeskite į plakimo indą, supilkite aliejų, sojų padažą, suberkite visus likusius prieskonius, išplakite iki vientisumo ir užpilkite ant keptų juostelių.
4. Baklažanus marinuokite apie 3 val. Tada juosteles aptepkite su česnakais ir smulkintais saulėje džiovintais pomidorais sumaišytu ožkų pieno sūriu, klokite jas vieną ant kitos ir susukite dailius bokštelius.
5. Pesto padažą sumaišykite su kapotais riešutais ir parmezano drožlėmis ir krėskite į lėkšteles šalia baklažanų bokštelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita