Ingredientai
- Burokėliai 2 vnt.
- Daržovių sultinys 2 l
- Pomidorai 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Kopūstai 1 vnt. sriubai reikės trečdalio baltagūžio kopūsto
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. pusė nedidelio žiedinio kopūsto
- Česnakai 4 skiltelės
- Slyvos 6 vnt. džiovintos
- Citrinos 1 vnt. sriubai reikės šaukšto citrinos sulčių
- Laurų lapai 2 vnt.
- Petražolės 3 vnt. dėkite pagal skonį
- Druska 2 arbat. š. berkite pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. berkite pagal skonį
- Aliejus 1 valg. š. kepti
Kaip gaminti
1. Kopūstą supjaustykite šiaudeliais, žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynėliais ir kiek patrumpinkite kotelius.
2. Į puodą supilkite sultinį, suberkite pipirus ir laurų lapelius, sumeskite smulkintus kopūstus ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 min., tada sumeskite žiedinį kopūstą ir dar 10 min. pavirkite.
3.Svogūną, morką ir burokėlius nulupkite. Svogūną sukapokite, burokėlius ir morką sutarkuokite.
4.Šaukšte aliejaus pakepinkite smulkintus svogūnus. Kai šie dailiai apskrus, sumeskite morkas, tada burokėlius ir nuluptus bei smulkintus pomidorus. Daržovių mišinį pasūdykite, supilkite citrinų sultis ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 5 min., tada sukrėskite į puodą, užvirkite, sumeskite kapotus česnakus, petražoles, smulkintas džiovintas slyvas, dar kelias minutes pakaitinkite, uždenkite puodą dangčiu ir apie 20 min. palaikykite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita