Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. didelė; blynams
- Kukurūzai 1 vnt. burbuolė; blynams
- Raudonasis svogūnas 3 vnt. nedideli; 2 blynams ir 1 salotoms
- Krapai 2 sauja po saują blynams ir padažui
- Kiaušiniai 2 vnt. blynams
- Kukurūzų miltai 4 valg. š. blynams
- Sūris 2 valg. š. tarkuoto kietojo; blynams
- Druska 1 arbat. š. kupino blynams ir dar po žiupsnį padažui ir salotoms
- Juodieji pipirai 3 žiupsnelis šviežiai maltų; blynams, salotoms ir padažui
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. 2 padažui, 2 salotoms ir dar kepimui
- Jogurtas 200 ml tiršto graikiško; padažui
- Citrinos sultys 2 valg. š. padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Pomidorai 4 vnt. salotoms
- Bazilikai 1 sauja salotoms
Kaip gaminti
Į tešlą verta įmaišyti ir šviežių prieskoninių žolelių, šiam receptui ypač tinka krapai. Tokių blynų tešlai visai nenaudoju kvietinių miltų, o ją tirštinu kelias šaukštais kukurūzų miltų.
Prie šių blynų dar paruošiu lengvą jogurinį padažą su česnakais ir krapais bei sezonines pomidorų salotas. Daržovių blynams, padažui ir salotoms naudoju vienintelį ir patį mėgstamiausią savo prieskonį - kokybiškus šviežiai maltus juoduosius Tellicherry pipirus, kurie dar labiau paryškina šviežių daržovių skonį.
1. Pirma pasiruoškite cukiniją. Burokine tarka sutarkuokite cukiniją, jei jos žievelė minkšta, nuskusti nereikės, beliks tik išimti peraugusias sėklas. Į sutarkuotas cukinijas įmaišykite kupiną šaukštelį druskos ir rankomis jas išminkykite, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Taip paruoštas cukinijas sukrėskite į rėtį ir vis pagniaužydami rankomis palikte virš indo apie 10 minučių, kad nuvarvėtų kuo daugiau cukinijų sulčių.
2. Pasiruoškite blynų tešlą. Į nusunktas cukinijas įmuškite kelis kiaušinius, suberkite tarkuotą sūrį, smulkiai pjaustytus krapus, pusžiedžiais plonai supjaustytus svogūnus, kukurūzų miltus ir keliatą kartų pasukdami pipirų malūnėlį įberkite juodųjų pipirų. Kukurūzus nupjaustykite peiliu nuo burbuolės ir suberkite prie kitų ingredientų. Užmaišykite blynų tešlą bei iš karto juos kepkite įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus.
3. Paruoškite padažą prie blynų. Į tirštą jogurtą įspauskite citrinų sulčių, įpilkite tyro alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Česnakus smulkiai sukapokite kartu su krapais ir įmaišykite į padažą.
4. Paruoškite pomidorų salotas. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, o svogūnus pusžiedžiais, įberkite smulkintų bazilikų, druskos ir kokybiškų juodųjų pipirų. Salotas skaninkite tyru alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.
Šiltus daržovių blynus valgykite su padažu ir salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Rengiu šventę: Užgavėnės