Ingredientai
- Morkos 3 vnt. 3 - 4
- Čederio sūris 250 g stiklinė tarkuoto
- Miltai 1 st. 1,5
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Jogurtas 1 st. natūralus
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Aliejus 50 ml moliūgų sėklų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Moliūgo sėklos 5 valg. š.
Kaip gaminti
1. Morkas nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Sukrėskite tarkuotas morkas, suberkite pusę tarkuoto sūrio, pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, gerai sumaišykite.
2. Kitame inde kiaušinius suplakite su jogurtu bei aliejumi. Masę supilkite į miltų ir morkų mišinį, gerai išmaišykite.
3. Gautą masę sukrėskite į keksiukų formeles (iki viršaus turi likti 2 cm), ant viršaus užberkite likusio sūrio, moliūgų sėklų. Kepkite ik 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita