Ingredientai
- Kiauliena 600 g sprandinės
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės ir pagal skonį kapotų česnakų bulvėms apibarstyti
- Rozmarinai 1 arbat. š. bulvėms apibarstyti
- Bulvės 5 vnt.
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 2 valg. š. bulvėms aptepti
Kaip gaminti
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
- Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei visais prieskoniais.
- Į dubenį su prieskoniais sudėkite mėsą, gerai įtrinkite prieskoniais ir per naktį palikite šaldytuve.
- Bulves nuskuskite, supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į kepimo skardą ir aptepkite rozmarinų, kapotų česnakų, druskos ir aliejaus mišiniu.
- Marinuotą mėsą suverkite ant medinių ar geležinių iešmelių, dėkite į kepimo skardą prie bulvių ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min., o bulves – apie 30 min.
- Tiekite su mėgstamu padažu. 3 asmenims.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).