Ingredientai
- Miltai 120 g Krepšeliams
- Sviestas 60 g Krepšeliams ir įdarui 1 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. Įdarui ir krepšeliams2 tryniai
- Varškė 200 g Įdarui; riebios
- Grietinė 2 valg. š. Įdarui
- Sūris 200 g Įdarui; saujelė tarkuoto parmezano, 150 g bri sūrio
- Špinatai 200 g Įdarui
- Česnakai 2 skiltelės Įdarui
- Druska 1 arbat. š. Krepšeliams ir įdarui; pagal skonį
- Bazilikai 1 arbat. š. Įdarui; pagal skonį
Kaip gaminti
- Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su miltais, druska ir užminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir bent 2 val. padėkite į šaldytuvą.
- Išėmusi iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į norimo dydžio formeles.
- Paruoškite įdarą: špinatus nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite.
- Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, tada sudėkite špinatus ir, kol suminkštės, patroškinkite.
- Atvėsintus špinatus krėskite į tešlos krepšelius.
- Varškę iki vientisos masės išsukite su grietine, kiaušiniu, parmezanu ir prieskoniais, sukrėskite ant špinatų. Ant viršaus dėkite po sviesto gabalėlį ir kelis gabalėlius bri sūrio.
- Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.
- Tiekite apibarsčiusi laiškiniais česnakais.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita