Ingredientai
- Moliūgai 1 vnt. vidutinio dydžio apie 1 kg
- Kiaušiniai 2 vnt. kietai virti
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 6 skiltelės
- Actas 2 valg. š.
- Kmynai 2 arbat. š. grūstų
- Petražolės 2 valg. š. smulkintų
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Moliūgą supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į skardą žieve į apačią. Apšlakstykite šaukštu aliejaus, apibarstykite pipirais ir kepkite 180 °C orkaitėje 40 min. Ištraukite ir palikite ataušti.
2. Ataušusių moliūgų minkštimą šaukštu nugramdykite nuo žievės, sudėkite sugrūstus česnakus, supilkite actą, likusį aliejų, suberkite recepte nurodytus prieskonius. Viską sumaišykite ir dar patrinkite šaukštu.
3. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
4. Moliūgų košę sukrėskite į dubenis, ant viršaus uždėkite po kiaušinių skiltelę.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita