Ingredientai
- Miltai 3 puodelis
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Imbieras 0,5 arbat. š. malto
- Gvazdikėliai 0,25 arbat. š. malto
- Muskatas 0,25 arbat. š. malto ar tarkuoto
- Soda 1 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Rafinuotas rapsų aliejus 1 puodelis
- Cukrus 1 puodelis
- Linų sėmenys 3 valg. š. maltų
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Persimonai 3 vnt. jei labai dideli, naudokite 2
- Kviečių gemalai 0,5 puodelis
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros. Keksiukų formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Į dubenį išsijokite miltus, cinamoną, imbierą, gvazdikėlius, muskato riešutą, kepimo sodą ir druską.
2. Supilkite aliejų, cukrų, linų sėmenis ir vanilę, plaktuvu plakite maždaug 4–5 minutes. Į gautą plakinį pilkite išsijotus birius produktus. Lengvai sumaišykite visus produktus.
3. Nulupkite ir sutarkuokite persimonus. Juos berkite į tešlą. Galiausiai berkite kviečių gemalus, viską lėtai ir kruopščiai išmaišykite. Tešlą tolygiai paskirstykite į formeles. Kepkite apie 25 min., vis įkišdami medinį pagaliuką ir tikrindami, kada bus sausas.
4. Išimtus iš orkaitės keksiukus palikite 5 min. atvėsti, tada išimkite iš formos ir palaukite kol visai atvės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė