Ingredientai
- Miltai 500 g tešlai
- Kviečių sėlenos, tešlai 450 g
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai tešlai
- Šafranas 1 arbat. š. žiupsnelis miltelių tešlai
- Sviestas 60 g tešlai
- Kepimo milteliai 8 g tešlai
- Vanduo 2 valg. š. tešlai
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį tešlai ir įdarui
- Kukurūzų aliejus įdarui 240 ml
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Česnakai 4 skiltelės įdarui
- Morkos 2 vnt. didelės, įdarui
- Paprikos 2 vnt. po vieną žaliųjų ir raudonųjų paprikų ankštį įdarui
- Pievagrybiai 350 g įdarui
- Pupelės 450 g virtų, įdarui
- Kukurūzų sėklos (šviežių ar šaldytų įdarui) 225 g
- Juoda duona 110 g trupinių įdarui
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį įdarui
Kaip gaminti
1. Paruoškite tešlą: trynius ištrinkite su sviestu, druska, šafranu ir kelias šaukštais vandens. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sėlenas ir suminkykite kietą tešlą. Ją suvyniokite į plėvelę ir mažiausiai 30 min. laikykite šaldytuve.
2. Paruoškite įdarą: gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, nustatykite pačią mažiausią ugnį, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus, sugrūstus česnakus ir 5 min. pakepinkite. Sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, mažais kubeliais supjaustytas paprikas, susmulkintus pievagrybius ir kepkite dar 10 min. Tada sudėkite pupeles, kukurūzus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, uždenkite ir troškinkite 15–20 min. Nukelkite nuo ugnies, suberkite duonos trupinius ir palikite ataušti.
3. Iš kuo ploniau iškočiotos tešlos dubenėliu išspauskite skritulius. Ant kiekvieno uždėkite po šaukštą įdaro ir šakute užspaudykite kraštelius.
4. Pyragėlius sudėkite į miltais pabarstytą skardą ir 180ºC karštumo orkaitėje kepkite 25–35 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita