Ingredientai
- Kopūstai 1 kg raugintų
- Kmynai 1 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
- Pomidorai 1 vnt.
- Pomidorų padažas 3 valg. š.
Kaip gaminti
- Raugintus kopūstus ir kmynus sudeėkite į puodą, kuriame troškinsite. Užpilkite vandeniu, kad gerai apsemtų.
- Troškinkite 1 valandą, vis prižiūrėkite, ar pakanka vandens ir pripilkite jo, jei reikia.
- Pomidorą užplikykite verdančiu vandeniu. Šiek tiek palaikykite. Atvėsinkite po šaltu, tekančiu vandeniu. Nulupkite odelę.
- Luptą pomidorą ir aitriąją papriką susmulkinkite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Į šią masę sudėkite pomidorų padažą. Gerai išmaišykite.
- Kai kopūstai išsitroškina ir nebelieka vandens, supilkite turimą aštrų pomidorų padažą ir kruopščiai išmaišykite, kol juo pasidengs visi kopūstai.
- Gardu su virtomis bulvėmis.
Receptą atsiuntė Gintarė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita