Ingredientai
- Avinžirniai 2 vnt. skardinės konservuotų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Ciberžolė 0,5 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Aitrioji paprika 0,5 arbat. š. maltos
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Nuplaukite avinžirnius, nusausinkite ir sudėkite juos ant kepimo popieriaus. Skrudinkite orkaitėje apie 15 min.
3. Ištraukite, apibarstykite druska, prieskoniais, apšlakstykite aliejumi. Įdėkite į orkaitę dar 15 min., tuomet išjunkite orkaitę ir luktelėkite dar 15 min. prieš patiekdami, mat taip avinžirniai taps dar traškesni.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis