Ingredientai
- Kiauliena 600 g (šonkaulių)
- Česnakai 3 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Balzaminis actas 2 valg. š.
- Rozmarinai 1 arbat. š. (kapoti)
- Kuminai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis (pagal skonį)
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis (pagal skonį)
- Spanguolės 0,5 st. (padažui)
- Obuoliai 2 vnt. (padažui)
- Svogūnai 1 vnt. (padažui)
- Rudasis cukrus 2 valg. š. (padažui)
- Cinamonų lazdelė 1 vnt. (padažui)
- Imbieras 1 vnt. (padažui, nedidelis gabalėlis imbiero šaknies)
- Apelsinai 0,5 vnt. (padažui, reikės pusės apelsino sulčių ir šaukšto nutarkuotų apelsino žievelių)
- Vyšnios 1 sauja (padažui)
Kaip gaminti
- Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, sumeskite į dubenį ir įtrinkite marinatu, paruoštu sumaišius aliejų ir balzaminį actą su kapotais rozmarinais, smulkintais česnakais, kuminais, druska ir pipirais.
- Dubenį su šonkauliukais uždenkite ir marinuokite bent 2 val.
- Marinuotus šonkauliukus dėkite ant grotelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
- Paruoškite padažą: obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir suberkite į puodą su smulkintais svogūnais, spanguolėmis, apelsino žievelėmis ir sutarkuotu imbiero gabalėliu. Supilkite apelsino sultis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 15 min., kol gausite tyrę. Tada suberkite cukrų, vyšnias, pagal skonį padažą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išplakite elektriniu plakikliu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis