Ingredientai
- Cukinijos 2 vnt. ne visai subrendusios
- Fetos sūris 200 g ar panašaus sūrio
- Paprikos 3 vnt. po pusę raudonųjų, geltonųjų ir žaliųjų paprikų ankšties
- Alyvuogės 1 st. nedidelis indelis konservuotų juodųjų alyvuogių be kauliukų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Cukinijas išilgai supjaustykite plonytėmis juostelėmis.
2. Dideliame puode užvirinkite vandenį, gerokai jį pasūdykite ir sumeskite cukinijų juosteles. Po 2 min. išgriebkite ir sudėkite į sietelį, kad gerai nuvarvėtų vanduo.
3. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kubeliais. Panašaus dydžio kubeliais supjaustykite ir sūrį.
4. Ant kiekvienos cukinijų juostelės uždėkite po žiupsnį įvairių spalvų paprikų ir sūrio kubelių, susukite ir persmeikite mediniu iešmeliu (tinka ir dantų krapštukai). Ant kiekvieno pasmeikite po alyvuogę.
Patarimas. Šiam patiekalui netinka subrendusios cukinijos. Tokių odelė būna kieta, o sėklos - kietu apvalkalu. Pjaustant cukinijas jos tiesiog išbyra, ir juostelėse lieka kiaurymės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita