Ingredientai
- Faršas 400 g 400 - 500 g kiaulienos
- Kiauliena 500 g 500 - 600 g kumpis
- Špinatai 1 sauja
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Česnakai 1 skiltelės 1 - 2
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 2 žiupsnelis
- Kmynai 1 žiupsnelis malti
- Mėsos prieskoniai:(aštresni) 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kiaulienos kumpį perpjaukite išilgai ir labai gerai išmuškite, gausiai pabarstykite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. (Mėsą per naktį ar bent 3–4 valandas pamarinuokite su prieskoniais.) Faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, grūstu česnaku, kiaušiniu, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.
2. Ant lentutės patieskite išmuštą kumpį, apdėkite plautais ir plikytais špinatais, apklokite faršu, vėl dėkite špinatų lapų ir susukite. Vyniotinį kas 3–4 centimetrus susmaigstykite ilgais mediniais pagaliukais. Paskui supjaustykite griežinėliais taip, kad kiekvienam tektų pagaliukas. Į aliejumi pašlakstytą skardą sudėkite griežinėlius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Tiekite su šviežiomis ar konservuotomis daržovėmis, mėgstamu padažu.
Pagaminsite per 50 min., neskaičiuojant marinavimo laiko.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė