Ingredientai
- Vištiena 1 kg sparnelių
- Medus 3 valg. š. Marinatui
- Actas 2 valg. š. Marinatui; ryžių acto arba 3 šaukštai citrinų sulčių
- Pomidorų padažas 3 valg. š. Marinatui; aštraus
- Sojų padažas 2 valg. š. Marinatui
- Česnakai 4 skiltelės Marinatui
- Kmynai 1 arbat. š. Marinatui
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Sumaišykite marinatui skirtus produktus, išspauskite česnako skilteles.
2. Viščiukų sparnelius nuplaukite, nusausinkite, nukarpykite galus, nes jie paprastai sudega.
3. Sudėkite sparnelius į tvirtą polietileno maišelį, supilkite marinatą, užriškite ir 2 val. palaikykite šaltai, kad pasimarinuotų. Į iškylą sparnelius neškitės maišelyje, nereikės plauti indo.
4. Prieš kepdama sparnelius pasūdykite, kepkite ant grotelių virš ne itin kaitrių žarijų, vis patepkite likusiu marinatu. Keptus viščiukų sparnelius tiekite su šviežių daržovių salotomis ir aitriu pomidorų padažu.
Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aitriau, į marinatą dar galite įmaišyti pusę smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita