Ingredientai
- Agurkai 500 g
- Aitrioji paprika 2 vnt. raudonosios, be sėklų, smulkiai supjaustytos
- Kalendros 3 valg. š. supjaustytos šviežios
- Actas 60 ml baltojo vyno arba ryžių
- Saulėgrąžų aliejus 125 ml ar kito nestipraus skonio bei kvapo
- Aguonos 2 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nupjaukite agurkų galus ir supjaustykite įstrižomis 5-10 mm storio riekelėmis.
2. Dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus, sudėkite agurkus ir švelniai rankomis sumaišykite, padažą „įmasažuodami“ į agurkus. Paragaukite ir, jei trūksta, įdėkite daugiau druskos/cukraus/pipirų. Salotos turi būti saldžiarūgštės, aštrokos, kutenančios liežuvį.
3. Tiekite iškart (o jei tenka kiek palaikyti, gali reikėti nupilti šiek tiek išsiskyrusio skysčio). Idealiai tinka prie keptos kiaulienos ar avienos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos