Ingredientai
- Vištiena 12 vnt. viščiukų blauzdelių
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Medus 4 valg. š. skysto marinatui
- Sojų padažas 5 valg. š. marinatui
- Aliejus 4 valg. š. marinatui
- Citrinos 1 vnt. marinatui
- Česnakai 4 skiltelės marinatui
- Imbieras 10 g gabalėlis šaknies marinatui
- Aitriosios paprikos milteliai (marinatui) 6 g
Kaip gaminti
1. Blauzdeles įtrinkite druska ir pipirais.
2. Jei medus kietas, sukrėskite į karščiui atsparų dubenėlį ir įstatykite į gilesnį indą su verdančiu vandeniu – pakaitinus medus suskystės.
3. Išspauskite citrinos sultis.
4. Paruoškite marinatą: medų sumaišykite su sojų padažu, citrinų sultimis ir aliejumi. Išspauskite česnaką, sudėkite smulkiai tarkuotą imbiero šaknį, įberkite aitriosios paprikos miltelių, išmaišykite.
5. Apšlakstykite viščiukų blauzdeles marinatu, išmaišykite, sudėkite į tvirtą polietileno maišelį, užsukite ir per naktį palaikykite šaldytuve.
6. Kepimo skardą išklokite folija, išdėliokite blauzdeles, apšlakstykite marinatu ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje maždaug valandą, vis pašlakstykite marinatu. Likus kepti 20 min., sudėkite į skardą skiltelėmis pjaustytus svogūnus.
7. Tiekite su virtais ryžiais arba orkaitėje keptomis bulvėmis.
Pagaminsite per 1 val. 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita