Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. nedidelės
- Aliejus 4 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Petražolės 4 g džiovintų
- Rozmarinai 4 g džiovintų
- Kmynai 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Šiam patiekalui atrinkite vienodo dydžio nepažeistas bulves. Jas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu.
2. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite apie 10 min.
3. Grūstuvėje sugrūskite kmynus, išspauskite česnaką. Nedideliame dubenyje sumaišykite aliejų, džiovintas petražoles ir rozmarinus, grūstus kmynus ir česnaką, pasūdykite, įmaišykite žiupsnelį pipirų.
4. Nusunkite bulves, perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite. Kai bulvės šiek tiek pravės, supjaustykite jas skiltelėmis. Odelės nenulupkite.
5. Sudėkite bulvių skilteles į kepimo indą, apšlakstykite aromatiniu aliejumi, atsargiai pamaišykite. Pašaukite į iki 180–200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite, kol bulvės suminkštės ir gražiai apskrus. Patiekite kaip garnyrą prie mėsos patiekalų arba kaip užkandį su grietinės ar majonezo padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita