Ingredientai
- Morkos 4 vnt. nuskustos ir sutarkuotos „burokine“ tarka
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės labai smulkiai sukapota ar sutraiškyta
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis
- Harisa 1 arbat. š.
- Kmynai 0,5 arbat. š. pagrūstų
- Kuminai 0,5 arbat. š. pagrūsto arba malto
- Cukrus 0,5 arbat. š.
- Citrinos sultys 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Petražolės 2 valg. š. šviežių, smulkiai kapotų
- Mėtos 2 valg. š. šviežių, smulkiai kapotų
- Fetos sūris 100 g arba pagal skonį; stambiai sutrupinto
Kaip gaminti
1. Tarkuotas morkas suberkite į dubenį, kuriame ruošite salotas.
2. Nedideliame prikaistuvyje ar keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir sudėkite česnaką, kmynus, kuminą, papriką, harisą bei cukrų. Pakaitinkite maišydami apie minutę, kol skaniai pakvips. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite citrinos sultis, įberkite gerą žiupsnį druskos.
3. Supilkite gautą kvapnų mišinį ant morkų, užberkite ir žoleles, labai gerai išmaišykite ir leiskite 30–60 min. pastovėti, kad skoniai įsigertų. Prieš pat patiekiant užbarstykite fetos sūrio.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai