Ingredientai
- Ožkų pieno sūris 400 g šviežias
- Jogurtas 2 valg. š. natūralaus
- Česnakai 1 skiltelės
- Apelsinai 1 vnt. 2 valg. š. apelsinų cukrintinių sirupe
- Kaparėliai 2 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt. 1/3 paprikos
- Pistacijos 4 valg. š. maltų
- Salotos 50 g įvairių lapelių
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š. padažui
- Sultys 3 valg. š. pusės citrinos sulčių - padažui
- Rudasis cukrus 1 valg. š. padažui
- Paprikos 5 g aitriosios milteliai - padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Salotų lapelius gerai nuplaukite, suvyniokite į drėgną rankšluostį ir pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus traškūs.
2. Sūrį sutrupinkite į dubenį, sumaišykite su jogurtu. Į masę įspauskite česnako skiltelę. Viską labai gerai išmaišykite. Jei mišinys per sausas, įkrėskite daugiau jogurto.
3. Šlapiomis rankomis suformuokite dailius sūrio bokštelius ir padėkite juos į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Salotų lapelius išdėliokite lėkštėse, ant jų užberkite šiek tiek kaparėlių ir sudėkite sūrio bokštelius.
5. Ant sūrio kauburėlių krėskite po šaukštą su maltomis pistacijomis sumaišytų apelsinų cukrintinių, ant viršaus uždėkite po vieną kaparį. Padažui skirtus produktus išmaišykite iki vientisumo. Gautu užpilu apšlakstykite salotas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita